Verhuur Advies

Een onverkochte woning is vervelend. Indien uw woning lang leeg staat kunt u ervoor kiezen om het tijdelijk te verhuren. Op deze manier staat uw woning niet meer leeg en ontvangt u ook inkomsten. Voordat u echter gaat verhuren is het belangrijk om met de volgende factoren rekening te houden:

  • U heeft nog toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. Op de voorwaarden van uw hypotheekakte kunt u dit nalezen. Daarnaast kunt u meestal op de website van uw bank meer informatie opdoen en nagaan of zij hier welwillend tegenover staan.
  • Informeer tijdig uw verzekeringsmaatschappij. Uw verzekeringmaatschappij dient namelijk op de hoogte te worden gehouden van wijzigingen aan het verzekerde object. In dit geval kan een nieuwe huurder een ander risicoprofiel opleveren. Als u dit vergeet door te geven, loopt u het risico dat u niets uitgekeerd krijgt bij eventuele schade tijdens de verhuurperiode.
  • Houdt tevens rekening met de huurdersbescherming. Huurders zijn namelijk in Nederland goed beschermd. De wet laat slechts een beperkt aantal bepaalde/tussentijdse huurovereenkomsten toe. Lees hier meer.

Tip: U omzeilt de huurdersbescherming niet door in het contract ‘tijdelijk’ te zetten met daaronder een handtekening. 

Meer tips lezen?
Verhuren aan expats tips
Huis verhuren tips