Appartement verhuren in Wageningen

appartement-verhuren-wageningenAls u een woning of appartement wil verhuren in het prachtig gelegen stadje Wageningen, vindt u hier een aantal handige tips en tricks. In deze universiteitsstad zijn vele expats, starters en studenten te vinden die een woonruimte zoeken.

Appartement verhuren: hoe te werk

U wilt uw appartement verhuren, maar hoe te beginnen? Het is aan te raden om in de eerste plaats de wetten en regels die de overheid heeft vastgelegd voor de huurbescherming goed te bestuderen. Hieronder vallen het puntensysteem, de verhuurdersheffing en de maximale huurverhoging. Hierbij zal wel de komende tijd het een en ander gaan veranderen, dus houd dit goed in de gaten.
Denk ook aan de staat van uw woning. Is deze direct bewoonbaar? Zorg dat de algemene onderhoud van uw woning goed is, en alle achterstallige reparaties zijn opgepakt.

De beste strategie

Expats kiezen in het algemeen voor een woning die al gestoffeerd en/of gemeubileerd is. Voor hen is dit het makkelijkst, aangezien ze zich vaak maar een korte periode hier vestigen, en ze de woning dan niet zelf in hoeven te richten. Denkt u eraan te verhuren aan expats? Regel dan vooraf ook vast een internetaansluiting en gas, water en licht.

Er zijn verschillende verhuurmakelaars gespecialiseerd in het verhuren aan expats. Ook bij internationale studenten is dit meestal het geval. Belangrijk voor de communicatie met de huurder is om goede afspraken hiermee te maken, dan is de kans op misverstanden veel kleiner. De huur- en opzegtermijn worden gewoonlijk vastgelegd in de huurovereenkomst. Als u begint met een korte huurperiode, kunt u aan beide kanten eerst aftasten hoe het bevalt.