Appartement verhuren in Utrecht

appartement vehruren utrechtMet haar centrale ligging, prachtige binnenstad en groot aantal hoogopgeleiden biedt Utrecht het beste van vele werelden. Een mooie plek om je te vestigen, en dus ook voor huizenbezitters die hun woning of appartement willen verhuren. Vele studenten zoeken hier een kamer en een groeiende groep expats een appartement.

Kamers verhuren

Een goede investering is om uw woonhuis te verdelen in kamers en die te verhuren aan studenten of werkenden. Op de website van Rooming kunt u direct uw woning of kamer te huur aanbieden en ook direct contact leggen met huurders. Deze service is gratis, en een reactie ontvangt u meestal binnen een paar minuten.

Woning verhuren: waarbegin ik?

Als  u uw woning voor de eerste keer verhuurt, kan een stappenplan u verder op weg helpen. Een aantal vragen is hier te stellen zoals: Hoe lang wilt u de woning verhuren? Wilt u het appartement leeg of juist gemeubileerd verhuren? Expats vinden over het algemeen een gemeubileerd en gestoffeerd appartement of kamer het meest interessant. Ook een minimale verhuurperiode van 6 maanden, dus de long stay, is voor huurders in Utrecht een belangrijke voorwaarde.

Huurbescherming

De overheid heeft een aantal regels ingesteld ter bescherming van huurders. Zo geldt er een opzegtermijn van minimaal drie maanden. Het is ook mogelijk uw appartement voor een bepaalde tijd te verhuren. Wel moet er dan in het contract een beding worden opgenomen waarin staat dat de eigenaar de woning na verloop van de huurtermijn zelf weer wil gaan bewonen.

Verhuurmakelaar

Best ingewikkeld allemaal. Een verhuurmakelaar kan u daarom verder helpen. Perfect Housing en Interclavis zijn makelaars die, naast koopwoningen, ook huurwoningen aanbieden. Beide hebben een groot klantenbestand van potentiële huurders.
Zelf niet in staat om het beheer van uw woning nog te onderhouden? Een vastgoedbeheerder zoals Hof Vastgoedbeheer neemt de verhuur en het beheer van uw woning over. Dit houdt in dat zij ook zorgen voor het onderhoud. Op deze manier hoeft u niks aan uw woning te doen.