Appartement verhuren in Tilburg

Brabantse gezelligheid ten top, dat is Tilburg. Een mooie en prettige stad om uw appartement of woning te verhuren. En met drie universiteiten heeft Tilburg ook veel mogelijkheden om kamers te verhuren. Maar hoe gaat u dan het beste te werk? Hier vindt u een aantal nuttige tips om slim te werk te gaan.

Tilburg

Wetten en regels voor verhuur

Het is goed om te beginnen met te achterhalen welke wetten en regels de overheid heeft ingesteld om huurders te beschermen. Deze gaan onder andere over de maximale huurprijs en huurverhoging en de benodigde service en onderhoud. Zo is het maar onder zeer beperkte voorwaarden toegestaan om lastige huurders uit huis te plaatsen. Ook geldt er een maximale huurverhoging. En als u meer dan 10 sociale huurwoningen verhuurt, betaalt u een verhuurderheffing.

De beste strategie

Hier volgen een aantal tips en tricks die nuttig kunnen zijn bij de verhuur. Het is goed om te beginnen met het bepalen van de huurprijs. Een prijs moet het liefst minimaal de kosten dekken, maar deze moet ook concurrerend zijn. Vervolgens bedenkt u voor welke termijn u wilt verhuren. In het geval van expats zal dit een kortere periode zijn. En wilt u uw huis gemeubileerd en/of gestoffeerd opleveren? In dat geval zal de waarde stijgen en zullen expats hierdoor aangetrokken worden. Ook voor studenten kan dit een interessante optie zijn.

Vertrouwen en zekerheid

De verhuurder bouwt een vertrouwensrelatie op met de huurder, en daarom is het van belang om veel energie te steken in het screenen van de mogelijke huurders, alvorens hiermee in zee te gaan. Voor financiële zekerheid is het slim om van te voren een borg te vragen en om te beginnen met een kortlopend huurcontract. Zo kunnen beide partijen uitproberen of de huur bevalt. Daarna kan dit worden voortgezet met een langlopende huurovereenkomst.

Verhuur uw woning

Via Rooming kunt u heel eenvoudig zelf uw woning aan de man brengen en in contact komen met potentiële huurders. Via de gratis service kunt u een advertentie plaatsen en ook zien wat de concurrentie aanbiedt.

U kunt het verhuren van uw woning ook uitbesteden aan makelaars zoals Interclavis en Principle Vastgoed. Naast het inschakelen van een (verhuur)makelaar, kunt u er ook voor kiezen om de verhuur en het beheer van uw woning volledig uit te besteden aan een vastgoedbeheerder.