Appartement verhuren in Rotterdam

rotterdam appartement verhurenRotterdam wordt steeds populairder bij jonge expats die aangetrokken worden door de vernieuwende energie en dynamiek. Met haar strategische ligging aan de haven vestigen steeds meer multinationals en hoofdkantoren zich hier. Dat biedt veel kansen voor de woningverhuur. Heeft u een mooi appartement of kamers die u wilt verhuren in onze Maasstad, dan vindt u hier een overzicht van mogelijkheden, maar ook van regels en wetten die hierbij van belang zijn en welk type huizen het meest in trek zijn bij expats.

Stappenplan voor verhuur

Een goed begin is altijd het maken van een verhuur stappenplan. Het is bijvoorbeeld goed om eerst te bedenken hoe lang u de woonruimte wilt verhuren. Het is in ieder geval aan te raden om te beginnen met een proefperiode van 1 jaar. Zo neemt u minder risico en kunt u aftasten of de huurder betrouwbaar is. Daarnaast is er de vraag hoe u het appartement of de kamer wilt aanbieden. Gestoffeerd en gemeubileerd is uw huis het meest aantrekkelijk voor expats. Op de website van Rooming vindt u alle tips en tricks voor verhuur van uw woning. Tevens is het de kamer verhuur platform bij uitstek.

Regels en wetten

Daarnaast is het slim om te kijken naar de regelgeving van de overheid. De overheid heeft wetten en regels opgesteld om huurders te beschermen. Zo is er huurbescherming, dat betekent dat er een wettelijke grond moet zijn om de huur op te zeggen. Wel wil de overheid de mogelijkheden uitbreiden voor tijdelijke huurcontracten met een maximumlooptijd van twee jaar.

Hulp bij verhuur

Onze goede verhuurmakelaar kan u een hoop beslommeringen besparen door de verhuur voor rekening te nemen. Perfect Housing heeft een uitgebreid bestand aan woningzoekende expats die in Rotterdam een woning zoeken. Bovendien worden potentiële huurders van tevoren gescreend. Zo wordt de kans groot dat u een betrouwbare huurder in huis krijgt.