Appartement verhuren in Nijmegen

De prachtige historische stad Nijmegen biedt voor huizenbezitters veel mogelijkheden om hun huis te verhuren aan studenten en expats die zich hier tijdelijk of permanent vestigen. De ontspannen atmosfeer maakt dat veel mensen hier nooit meer weg willen.

Nijmegen

Appartement verhuren: wat u moet weten

Een aantal tips en tricks voor het verhuren van uw huis vindt u op de website van Rooming. Denk aan het oplossen van achterstallig onderhoud aan uw woning. Het is goed om eerst na te gaan of de huurder voldoende en vast inkomen heeft. U kunt hem of haar vragen een loonstrookje te overleggen. Ook zorgen een borg en proefperiode voor een mogelijkheid om af te tasten of de huurder betrouwbaar is.

Nijmegen is bovendien ook een studentenstad. Het is mogelijk een goede investering om uw appartement in te delen in meerdere kamers. Op Rooming kunt u gratis een advertentie plaatsen voor uw appartement, woning of kamers en/of zelf huurders zoeken. Handig is dat u direct met hen in contact komt.

Wetten en regels die van belang zijn

In Nederland krijgen huurders een goede bescherming door allerlei wetten en regels. Het is van belang om hier goed van op de hoogte te zijn en om te informeren of deze in Nijmegen ook gelden, aangezien er regionale verschillen zijn. Landelijk geldt onder andere de huisvestingswet en het puntensysteem. Ook is er een maximale huurverhoging, die echter binnenkort verhoogd zal worden, evenals de heffing voor verhuurders.

Een goede verhuurmakelaar

Een goede verhuurmakelaar kan dit echter ook allemaal van u overnemen. Interclavis heeft een groot bestand van woningzoekende expats en weet wat hun wensen zijn. Zo is een woning aantrekkelijker voor hen als deze gestoffeerd of gemeubileerd is. Denk ook aan het aansluiten van gas, water en licht. Maak het voor de expat ook makkelijker door vast een internetverbinding aan te sluiten.
Kost het verhuren van uw woning toch teveel moeite of tijd? Schakel dan een vastgoedbeheerder in. Een partij als Hof Vastgoedbeheer neemt de verhuur en het beheer van uw woning over, zodat u er niet mee belast bent.