Appartement verhuren in Maastricht

Maastricht

Maastricht is een stad die door haar ligging al eeuwenlang internationaal georiënteerd is. Maastricht ligt in een regio waar vier talen gesproken worden vanwege de aangrensende landen, dit trekt uiteraard vele buitenlandse professionals en expats aan die hier zich tijdelijk of permanent vestigen. Wilt u uw woning aan hen verhuren, dan vindt u hier alle tips en tricks.

Tips en tricks voor verhuur appartementen

Het is slim om, voordat u begint, een stappenplan op te stellen. Op de website Rooming vindt u een lijstje met tips en tricks die helpen bij het bepalen van de juiste strategie en de kans vergroten op een betrouwbare huurder. Zo is het verstandig om te beginnen met een proeftermijn, en om een borg te vragen. Uw woning is het meest aantrekkelijk voor expats als u deze gestoffeerd en gemeubileerd oplevert, aangezien zij zelf dit vaak niet tot hun beschikking hebben. Via de gratis service van Rooming kunt u direct een advertentie plaatsen en uw woning aanbieden.

Handig om te weten: wetten en regels

De overheid wil huurders beschermen en heeft daarom wetten en regelgeving opgesteld. Er is bijvoorbeeld een puntensysteem en geldt er een minimale huurtermijn. Het is dan ook aan te raden om een huurcontract op te stellen. De regels wijken vaak af per stad of regio. Zo zijn er aparte regels in Maastricht voor de tijdelijke verhuur van woningen die te koop staan of die bijvoorbeeld in de toekomst gesloopt of gerenoveerd zullen worden.

Hulp bij verhuur

Het verhuren van een woning kost natuurlijk veel tijd. Zorg er in ieder geval voor dat u aangesloten bent bij een makelaar, zoals Interclavis of Perfect Housing.
Wilt u liever geen omkijken naar uw woning hebben en alles uitbesteden? Een vastgoedbeheerder kan dit van u overnemen. Naast het verhuren van uw woning, neemt een vastgoedbeheerder ook het beheer en onderhoud van een woning op zich, mocht u hier zelf niet toe in staat zijn.