Appartement verhuren in Leeuwarden

Leeuwarden

Iedere winter zijn vele ogen gericht op Leeuwarden, vanwege de Elfstedentocht. Maar ook in de rest van het jaar wonen mensen graag in deze stad, dichtbij natuur en cultuur, en zijn nieuwe huurwoningen in trek. Ruime kansen dus, als u uw appartement of kamer wilt verhuren.

Hoe te beginnen?

U kunt het beste beginnen met het maken van een stappenplan, waarin u vragen beantwoordt als: Voor welke termijn wil ik verhuren? Welke huurprijs heb ik nodig om de kosten te dekken, maar is ook concurrerend in Leeuwarden? Let u hierbij op de wetten en regels die de overheid heeft ingesteld ter bescherming van de huurders. Voordat u de huurovereenkomst aangaat, is het aan te raden om een inkomensbewijs te vragen aan de huurder, en een borg te vragen. Zo heeft u meer zekerheid. Ook kunt u beginnen met een huurovereenkomst voor korte tijd om aan beide kanten te bekijken hoe het bevalt, en daarna alsnog een contract voor langere duur vast te leggen.

Aantrekkelijk voor expats

Het is goed om aansluiting te vinden met de expat community in Leeuwarden. Zij hebben specifieke wensen, zoals een gemeubileerde en/of gestoffeerde woonruimte. Aangezien ze vaak maar tijdelijk in Leeuwarden verblijven, vinden ze comfort belangrijk en zijn bereid om hier wat meer voor te betalen. Regel vooraf bijvoorbeeld al een internetverbinding en zorg voor gas, warm water en licht. Zorg dat de woning er aantrekkelijk uitziet en goed onderhouden is. Ook studenten, waar er veel van zijn in Leeuwarden, vinden een kamer die ze zo kunnen betrekken vaak erg praktisch.

Zelf uw woning aan de man brengen

Als u dit alles heeft doorlopen, kunt u de woning of het appartement fotograferen. Plaats een advertentie op studentensite Rooming of verhuur uw appartement via een verhuurmakelaar. Zo komt u eenvoudig in contact met mogelijke huurders.
Vind u het teveel moeite kosten om dit zelf te regelen? U kunt het beheer en verhuur van uw woning ook uitbesteden aan een vastgoedbeheerder. Deze partij verhuurt uw woning, maar zorgt ook voor het beheer en de onderhoud hiervan, mocht u zelf niet in de mogelijkheid zijn om dit te organiseren.