Appartement verhuren in Groningen

Het Academiegebouw in GroningenGroningen heeft een heel eigen karakter en door de gezellige binnenstad, waar alles binnen handbereik is, vestigen studenten en starters zich hier graag. Mogelijkheden te over om uw appartement of kamer aan hen te verhuren. Als u wilt weten hoe u dit kunt aanpakken en welke wetten en regels er allemaal zijn, is het handig om dit even door te lezen.

 

Stappen voor verhuur

Voordat u begint met de verhuur, is het goed om uzelf eerst een paar vragen te stellen. Zoals: voor welke termijn wilt u verhuren? En welke huurprijs wilt u vragen? Een stappenplan kan u daarbij helpen om te zorgen dat u niets vergeet. Het is ook slim om onze tips en tricks door te nemen.
Als u wilt weten of een huurder betrouwbaar is, is het aan te raden om te beginnen met een contract van korte duur, bijvoorbeeld 1 jaar. En bent u op de hoogte van de huurbescherming die de overheid heeft ingesteld? Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om huurders zo maar het huis uit te zetten, en er is een maximale huurverhoging.

Verhuurmakelaar voor expats

Uw huis verhuren aan expats kan ook een goede optie zijn. Een verhuurmakelaar heeft vaak een groot bestand met woningzoekende professionals.
Bij het verhuren aan expats dient u wel rekening te houden met een aantal zaken. Zo zijn expats niet in het bezit van veel meubilair, dus is vaak een gestoffeerde en gemeubileerde woning gewenst. Zorg ook dat al het achterstallige woning onderhoud is aangepakt. Denk ook aan het aansluiten van gas, water en licht. Maak het de expats ook makkelijker voor vast een werkende internetverbinding aan te bieden, of zorgen voor een tv-aansluiting.

Verhuur aan studenten

Als u via Rooming een kamer verhuurt, kunt u zelf direct in contact komen met huurders. Via de website kunt u eenvoudig en gratis zelf een advertentie aanmaken. Als u hier aantrekkelijke foto’s bij zet van de kamer, zullen de reacties niet lang uitblijven. Meer dan 100.000 potentiële huurders zoeken een woning op deze website.

Kost het u zelf teveel moeite om uw huis te verhuren? U kunt het beheer en de verhuur van uw woning ook uitbesteden aan een vastgoedbeheerder. Deze neemt, naast het verhuren van uw woning, ook het beheer hiervan op zich, mocht u zelf niet in staat zijn dit te organiseren.