Appartement verhuren in Enschede

Uitzicht vanaf stadskantoor Enschede

In het voormalige industriestadje Enschede is het goed vertoeven. Vlakbij de Duitse grens is dit de ideale uitvalsbasis voor technische professionals en expats met een internationale werkomgeving. Ook veel studenten aan de universiteit zoeken hier een kamer. Daarom liggen hier volop kansen voor de verhuur van uw woning, kamer of appartement.

Beginnen met verhuren

Voor u begint, kijk dan eerst naar het stappenplan, daar kunt u vinden waar u rekening mee moet houden. Een aantal tips en tricks zijn hier voor u op een rijtje gezet. Zoals het feit dat een gestoffeerd of gebeubileerd appartement het meest aantrekkelijk is voor expats. Ook is het goed om op de hoogte te zijn van de door de overheid bepaalde wetten en regels voor onder meer huurprijs, huurverhoging, servicekosten en onderhoud. Deze regels zijn onder andere bedoeld om de huurder te beschermen. Zo geldt er een puntensysteem en is er een maximale huurprijs voor het verhuren van kamers.

Verhuur op basis van vertrouwen

Met de huurder bouwt u een vertrouwensrelatie op. Goede afspraken zijn hierbij noodzakelijk. Het is van belang dat u met de huurder een huurcontract met opzegtermijn opstelt. Ook is het slim om een inkomensbewijs te vragen voordat u met de huurder in zee gaat. Mocht diegene dit niet willen overleggen, is het raadzaam verder te zoeken naar een andere huurder.

Verschillende verhuur mogelijkheden

Via Rooming kunt u heel eenvoudig zelf uw woning aan de man brengen en in contact komen met potentiële huurders. Via de gratis service kunt u een advertentie plaatsen en ook zien wat de concurrentie aanbiedt. Het is aan te raden om uw appartement zo goed mogelijk te fotograferen, waardoor het er licht en ruim uitziet.
U kunt het verhuren van uw woning ook uitbesteden aan verhuurmakelaars zoals Interclavis. De makkelijkste oplossing is om de verhuur en het beheer van uw woning uit te besteden aan een vastgoedbeheerder. Een vastgoedbeheerder neemt ook het beheer van uw woning over en zorgt voor het onderhoud hiervan. Op deze manier hoeft u niet meer naar uw woning om te kijken.