Appartement verhuren in Eindhoven

Steeds meer huizenbezitters ontdekken de mogelijkheden van de verhuur van hun woning in Eindhoven. Als stad die sterk inzet op technologie, innovatie en sport is dit een populaire plek voor professionals en expats uit heel de wereld. Ook zijn er veel studenten van de Technische Universiteit die hier blijven hangen na hun studie en zich er permanent vestigen vanwege de vele baankansen.

eindhoven appartement verhuren

Tips en tricks voor verhuur appartementen

Waar begint u met de verhuur van uw woning, kamers of appartement? Een aantal tips en tricks helpen u op weg, en u zult een aantal zaken goed moeten vastleggen. Welke huurprijs wilt u vragen, en welke huurtermijn houdt u aan? Op Rooming kunt u gratis uw woning of kamers adverteren. Huurders kunnen hier op reageren. Meestal gebeurt dit al binnen enkele minuten en kunt u direct contact met hen opnemen. Het helpt als u aantrekkelijke foto’s van uw woning erbij plaatst. Ook maakt u meer kans als deze gestoffeerd en/of gemeubileerd is.

Hulp bij verhuur

Als u geen zin heeft in al die rompslomp maar toch een leuk bedrag aan uw appartement wilt verdienen, kunt u het beste een verhuurmakelaar in de arm nemen. Naast advies en waardebepaling van uw huis, zorgt zij ook voor screening van nieuwe huurders. Zo geeft dit meer zekerheid op een betrouwbare verhuur. Via Perfect Housing kunt u uw woning verhuren aan expats. Perfect Housing is een website gericht op expats, welke vaak een stabiele inkomen en tijdelijk verblijven in Nederland.

Handig om te weten: wetten en regels

Er is een aantal overheidswetten en regels waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u gaat verhuren. Tevens heeft u te maken met lokale regelgeving. Zo stelt de gemeente Eindhoven eisen aan kamerverhuur. Ook is het slim om een huurcontract op te stellen voor de huurder. Er zijn verschillende regels voor short stay en long stay verhuur, die ook weer per stad uiteen lopen.