Appartement verhuren in Ede

Ede-mapsEde bevindt zich op steenworp afstand van de Veluwe, dit maakt het stadje aantrekkelijk voor woningzoekers die zich hier tijdelijk of permanent willen vestigen. Interessante doelgroepen voor verhuurders van appartementen, zoals expats en internationale studenten, zijn hier ook te vinden.

Geliberaliseerde verhuur

Er is in Nederland sprake van geliberaliseerde verhuur. Toch heeft de overheid, evenals de gemeente Ede, een aantal wetten en regels opgesteld waar u zich aan moet houden wanneer u een woning wil verhuren. Zo dient u een vergunning bij de gemeente aan te vragen. Pas als deze goedgekeurd is, mag u gaan verhuren. Ook is het slim om voorafgaand aan de verhuur een schriftelijke vaststelling van de staat van uw woning te laten opstellen.

De beste strategie

Wat is de beste strategie voor succesvolle verhuur van een appartement? Hierbij geven we u een aantal tips en tricks waarmee u aan de slag kunt. U kunt beginnen met het bepalen van de huurprijs. Deze moet concurrerend zijn, en dekt hopelijk ook uw kosten. Als u een helder kostenplaatje maakt, weet u waar u aan toe bent. Voor welke termijn wilt u verhuren? De meeste expats zoeken een woning voor een kortere periode, en mits u de woning stoffeert en meubileert, zijn zij (of vaak hun werkgever) bereid om hier meer voor te betalen.

Regel zelf vooraf wat praktische zaken voor de woning, die voor een expat vanuit het buitenland moeilijk zijn. Denk aan een aansluiting voor gas, water en licht. Zorg ook dat uw woning meteen bewoonbaar is, en laat cv-reparaties en algemeen onderhoud niet liggen.

Vertrouwensrelatie met de huurder

Maar het beste kunt u de meeste tijd steken in het vinden van een betrouwbare huurder. Hier bouwt u voor korte of lange tijd een vertrouwensrelatie mee op. Door een aantal zaken goed af te spreken kunnen een hoop problemen en misverstanden worden voorkomen. Zo wordt er in de huurovereenkomst vastgelegd wat de huurtermijn en de opzegtermijn is. Het is goed om te beginnen met een kortere periode van bijvoorbeeld 6 of 12 maanden, om af te tasten hoe dit loopt, en daarna pas een langere termijn af te spreken. Ook is het vragen van een borg geen slecht idee.

Kost het u teveel moeite om uw woning te verhuren? U kunt dit ook uit besteden. Hof Vastgoedbeheer neemt het beheer en de verhuur van uw woning uit handen. Naast de verhuur van uw woning, nemen zij ook het beheer van uw woning op zich. Zij zorgen voor het onderhoud en communicatie, mocht u zelf niet in staat zijn om dit te organiseren.