Appartement verhuren in Deventer

Deventer

Er zijn verschillende redenen om uw appartement in Deventer te verhuren. U gaat samenwonen en heeft een huis over, of het staat te lang te koop. In ieder geval zijn er in deze mooie stad aan de IJssel genoeg expats, starters en studenten die een mooie woning zoeken. Waar kunt u het beste beginnen, en hoe komt u met hen in contact?

Verhuren: waar te beginnen?

Het is belangrijk om eerst een aantal zaken op een rij te zetten, zodat u goed geïnformeerd van start kunt gaan. Zo is het slim om op de hoogte te zijn van de wetten en regels die door de overheid zijn bepaald om te zorgen dat huurders bescherming genieten. Er geldt bijvoorbeeld een puntensysteem, er is een verhuurdersheffing en een maximale huurverhoging. Deze regels worden binnenkort echter wel verruimd, dus houd ze goed in de gaten.

Uw woning adverteren bij Rooming

Het is heel eenvoudig om uw woning te verhuren, via Rooming. Deze website biedt een gratis service aan waarbij u uw appartement kunt aanbieden en in contact kunt komen met huurders.
Doorgaans schakelt men een makelaar in die een aanbod in huurwoningen heeft, zoals Interclavis. Makelaars zoals deze bieden, naast koopwoningen, ook huurwoningen aan die in goede staat verkeren. Zorg er dus voor dat achterstallig onderhoud is opgepakt en uw woning er presentabel uit ziet.
Kosten beide opties u teveel tijd en moeite, en wilt u het liever uitbesteden? Dat is ook een mogelijkheid. Hof Vastgoedbeer neemt het beheer en de verhuur van uw woning uit handen.

Tips voor verhuur

Expats hebben graag een appartement dat gestoffeerd en gemeubileerd is, waardoor ze er zelf voor de korte periode niet veel aan hoeven te doen. Ook studenten vinden dit vaak erg prettig. Regel tot slot uw zaken goed door deze nauwkeurig vast te leggen. In de huurovereenkomst staat de huur- en opzegtermijn vermeld. Het is aan te raden te beginnen met een korte huurperiode om uit te proberen of het van beide kanten bevalt.