Appartement verhuren in Den Haag

appartement verhuren Den Haag

Den Haag is het internationale diplomatieke centrum van Nederland met zijn vele ministeries en ambassades. De grote groep ambtenaren en diplomaten en buitenlandse topwerknemers vormen een interessante en betrouwbare doelgroep voor het verhuren van uw huis of appartement.

Een goede markt voor expats

Deze groeiende groep expats vormt dus een interessante markt, die echter een aantal voorwaarden met zich meebrengt waar u op aan kunt sluiten met uw appartement. Uw woning is bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk voor expats als deze gemeubileerd of gestoffeerd is en op een goede locatie is gelegen, in of nabij het financiƫle centrum van Den Haag.

Short en long stay verhuur

Voor u gaat verhuren, is het goed om te bekijken welke termijn u in gedachten heeft. In Den Haag is de zogeheten short stay verhuur mogelijk, van gemiddeld 1 a 2 maanden. Maar daarnaast maken veel expats gebruik van de long stay verhuur, van een halfjaar tot meerdere jaren. Zij zijn tijdelijk in dienst van een bedrijf en vestigen zich graag in een comfortabel appartement. Naast de termijn is het van belang om een goed beeld te krijgen van de landelijk en in Den Haag geldende wetten en regels voor de huurwoning. Zo is er sprake van huurbescherming en zijn er regels voor de opzegtermijn.

De verhuurmakelaar

De verhuurmakelaar helpt uw huurwoning in het vizier te krijgen bij haar groeiende netwerk van woningzoekende expats. Met behulp van het verhuur stappenplan bepaalt u alvast de strategie voor uw huis verhuren in Den Haag, en in een paar tellen kunt u vervolgens een advertentie plaatsen voor uw woning.