Appartement verhuren in Den Bosch

den bosch - bordAls u een woning of appartement wil verhuren in het gemoedelijke en pittoreske Den Bosch, dan vindt u hier een overzicht van alles wat u hierover moet weten. Er zijn in deze stad vele expats, starters en studenten die op zoek zijn naar een woning.

Appartement verhuren: een stappenplan

Waar kunt u het beste beginnen? Allereerst is het slim om u te verdiepen in de wetten en regels die de overheid heeft vastgelegd om te zorgen dat huurders beschermd zijn. Het puntensysteem, de verhuurdersheffing en de maximale huurverhoging zijn zaken die hierbij van belang zijn. De overheid is dit systeem nu echter aan het hervormen, dus houd de veranderingen goed in de gaten.

Een makelaar helpt u op weg

Via Rooming kunt u heel eenvoudig zelf uw woning aan de man brengen en in contact komen met potentiële huurders. Via de gratis service kunt u een advertentie plaatsen en ook zien wat de concurrentie aanbiedt. Het is aan te raden om uw appartement zo goed mogelijk te fotograferen, waardoor het er licht en ruim uitziet.
U kunt het verhuren van uw woning ook uitbesteden aan verhuurmakelaar zoals Interclavis. U kunt de verhuur en het beheer van uw woning ook compleet uitbesteden aan een vastgoedbeheerder, zodat u niet meer naar uw woning hoeft om te kijken.

Tips voor de verhuur van uw woning

Om uw woning of kamer aantrekkelijk te maken voor expats, is het slim om deze gestoffeerd en/of gemeubileerd aan te bieden. Expats hechten aan comfort, en op deze manier hoeven ze voor de korte periode niet veel in te richten. Dit geldt ook vaak voor internationale studenten. Het is van belang om goede afspraken te maken met de huurder, dan weet u allebei waar u aan toe bent. Leg de huur- en opzegtermijn vast in de huurovereenkomst en begin met een korte huurperiode om uit te proberen of het van beide kanten bevalt.