Appartement verhuren in Delft

Delft

Wilt u uw appartement verhuren of delen in het karakteristieke Delft, dan vindt u hier zeker animo voor. Met haar pittoreske binnenstad en grachten is Delft geliefd bij toeristen, maar ook bij mensen die hier tijdelijk of permanent willen wonen.

De markt op met uw woning

Hierbij geldt uiteraard zoals bij vrijwel alles: bezint, eer ge begint. Met deze tips en tricks helpen we u een eind op weg. Allereerst is het goed om een helder kostenplaatje te maken. Op basis daarvan bepaalt u een concurrerende huurprijs. Voor welke termijn wilt u de woning verhuren? Voor de korte termijn gelden weer andere regels dan voor de lange termijn. De opzegtermijn is meestal drie maanden. Samen met de huurder legt u alles goed vast in een huurcontract, dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

Regels voor verhuur

De overheid wil graag de huurders beschermen en heeft daarom een aantal wetten en regels bepaald. Zo kunnen huurders niet zomaar uit hun huis geplaatst worden, en geldt er een maximale huurverhoging. Een hoop problemen kunnen worden voorkomen door echt de tijd te nemen voor een goede screening van de huurder. U bouwt samen een vertrouwensrelatie op, dus deze investering betaalt zich zeker terug. Het is aan te raden om te beginnen met een contract van korte duur, zodat u beiden kunt aftasten of het bevalt. Ook kunt u de huurder een borg vragen voor meer zekerheid.

In contact komen met huurders

Hoe komt u in contact met potentieel geschikte huurders? U kunt uw woning adverteren op een gerenommeerde verhuurwebsite met een groot bereik. Hierbij dient u wel zelf uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te fotograferen en zelf de advertentie te plaatsen.
De verhuur van uw woning kunt u ook uitbesteden aan een verhuurmakelaar. Naast koopwoningen bieden makelaars ook huurwoningen aan. Zij nemen dan het grootste werk uit handen.
Wilt u het beheer en de verhuur van uw woning liever helemaal uitbesteden? Schakel dan een vastgoedbeheerder als Hof Vastgoedbeheer in. Deze partij neemt het verhuren van uw woning op zich, maar ook het beheer hiervan.