Appartement verhuren in Breda

Breda-stad

Deze sfeervolle, gastvrije stad is rustig gelegen, maar toch dicht bij de Randstad. Ook is er een actieve expat community. Velen van hen zoeken een permanente of tijdelijke huurwoning of appartement. Als u uw woning, kamer of appartement wilt verhuren, vindt u hier alle tips en tricks.

Bescherming van de huurder

Verdiep u allereerst in de huurbescherming die de overheid heeft ingesteld door middel van een aantal wetten en regels. Een huurcontract kan bijvoorbeeld niet zomaar eenzijdig opgezegd worden. Hier zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden. Ook is de huurverhoging aan banden gelegd, hier gelden maxima voor. Als u wilt dat uw woning wordt opgemerkt door expats, kunt u deze het beste gestoffeerd en/of gemeubileerd aanbieden. Zij zijn hier meestal maar voor een beperkte periode en hechten aan comfort. Ook voor studenten, die een kamer huren tijdens hun studie, kan een kant-en-klare kamer erg handig zijn.

Selectie van de huurder

Ga zorgvuldig te werk bij de keuze van de huurder. U gaat samen een vertrouwensrelatie aan, dus het is van belang om deze persoon goed van tevoren te screenen en hierbij niet overhaast te werk te gaan. Vervolgens is het verstandig om te beginnen met een contract van korte duur, zodat u wederzijds kunt uitproberen hoe dit bevalt. Ook is het goed om een borg te vragen, om meer zekerheid in te bouwen.

Verhuurwebsites

Kies voor een gerenommeerde website met groot bereik waarop u gratis een advertentie kunt plaatsen van uw woning, kamer of appartement. Toch liever een makelaar inschakelen? Interclavis en Principle Vastgoed hebben beide een groot klantenbestand met potentiële huurders.
Vind u het teveel moeite om uw woning te verhuren? Dan kunt u het beheer en de verhuur uitbesteden aan een vastgoedbeheerder. Deze neemt, naast het verhuren van uw woning, ook het beheer van uw woning op zich.