Appartement verhuren in Arnhem

ArnhemHuurwoningen in Arnhem zijn gewild door de historische binnenstad en de mooie heuvelachtige omgeving van de Veluwe. Ook heeft de stad een strategische ligging: een goede verbinding met andere steden zoals Nijmegen en Utrecht, en ook Duitsland is niet ver weg. Een goede markt dus om uw leegstaande woning of appartement te verhuren.

De juiste strategie

Om een woning te verhuren, is het slim om een duidelijk plan te hebben. Rooming heeft hiervoor een aantal tips en tricks op een rijtje gezet. Allereerst speelt wederzijds vertrouwen tussen huurder en verhuurder een belangrijke rol. Als een huurder bijvoorbeeld geen loonstrookje wil tonen, kan dat een reden zijn om niet met deze persoon in zee te gaan. Ook geeft het vragen van een borg wat meer zekerheid over de betaling van de huur.

Huurbescherming

Om te beginnen is het van belang om bekend te zijn met de huurbescherming die de overheid heeft ingesteld. Een verhuurder kan bijvoorbeeld niet zomaar eenzijdig een huurcontract beëindigen. Daarnaast is onder bepaalde voorwaarden de verhuur voor bepaalde tijd toegestaan, al moet dit dan wel minimaal 3 maanden zijn. Op de website van de Rijkoverheid vindt u alle wetten en regels, zoals het puntensysteem en de maximale huurverhoging die hiervoor gelden.

Aantrekkelijk voor expats

De groeiende groep expats in Nederland doet uiteraard ook Arnhem aan. De ligging nabij Duitsland zorgt ook voor veel internationaal verkeer van buitenlandse professionals in de stad. Expats hebben specifieke wensen en verlangens, en het is slim om hier als verhuurder op in de springen. Aan de volgende punten moet een huis voor expats doorgaans aan voldoen:

  • Hij is volledig gemeubileerd of gestoffeerd
  • Hij is beschikbaar voor een minimale verhuurperiode van 6 maanden

Naast de bovenstaande punten, is het handig om uw woning ‘expat-klaar’ te maken door achterstallig onderhoud op te pakken. Denk ook aan het aansluiten van een werkende internetverbinding, of het verzorgen van gas, water en licht.

Vind u het verhuren van uw woning te veel moeite, en besteed u het liever uit? Hof Vastgoedbeheer neemt het beheer en de verhuur van uw woning uit handen.