Appartement verhuren in Amsterdam

Amsterdam cityscape with the Mint tower at duskAmsterdamse grachtappartement verhuren in Amsterdam

De stad Amsterdam is al sinds jaar en dag aantrekkelijk voor expats, studenten en andere mensen die hier voor werk of studie willen verblijven. Uw appartement verhuren kan dan interessant zijn. Maar wat is er allemaal mogelijk, en met welke wetten en regels moet u dan rekening houden? Allereerst heeft u te maken met de huisvestingswet. Aangezien in Amsterdam de woonruimte schaars is,  worden huurders goed beschermd en zijn er veel afspraken opgesteld die de huur en verhuur in goede banen leiden.

Shortstay beleid

Het is goed om te kijken hoe lang de periode is waarin u wilt verhuren. Zo is het zogeheten shortstay beleid (bij een huurtermijn van zeven nachten tot een halfjaar) in onze hoofdstad veranderd. Er worden hier geen vergunningen meer voor afgegeven.

Verhuur aan expats

Voor een iets langere termijn is bijvoorbeeld het huis verhuren aan expats wel makkelijk te regelen, maar zoals bij elke verhuur is het slim om eerst een stappenplan te maken, bijvoorbeeld te bedenken of u de woning gemeubileerd of ongemeubileerd wilt verhuren. Ook kan een goede verhuurmakelaar u een hoop moeite besparen. Deze kan bijvoorbeeld  voor u de screening van de huurders voor rekening nemen, waardoor de kans het grootst is op een veilige en prettige verhuur. Ook kan een verhuurmakelaar u helpen met het aanvragen van alle vergunningen voor het verhuren van uw woonruimte.

Handig om te weten

Wij hebben alle goede tips en tricks voor verhuur van uw woning of appartement op een rijtje gezet. Zo raden we u aan om te beginnen met een contract van korte duur, zoals 1 jaar. Op deze manier heeft u de tijd om er achter te komen of de huurder betrouwbaar is. Indien u een appartement of kamer verhuurt via Rooming, kunt u de huurder zelf screenen door de beschikbare huurdersprofielen.